Kropp | 5 tegn på at du spiser for lite

trening og kosthold

Har du noen gang lurt på om du spiser for lite mat i forhold til aktivitetsnivået ditt? I dagens innlegg skal du få 5 typiske tegn som forteller deg at du trenger å spise mer. Så kjenner du deg igjen her, så vet du hva du har å gjøre. ;) 

 1) Du våkner flere ganger i løpet av natten. Gjerne sulten.

Dette kan selvsagt være tegn på flere ting. Men hvis du har spist for lite i løpet av dagen, så er det typisk å våkne på natten. Merker dette selv gang på gang; når jeg våkner på natten, så har det ofte med at jeg ikke spiser no på dagen. (Eller at jeg er stressa, men mentalt stress eller stress for at du spiser for lite er rimelig likt). Spis litt mer på dagen og se om det hjelper.

2) Du er umotivert og tiltaksløs. Både fysisk og mentalt.

Hvis du kjenner at du har lyst å gjøre alt annet enn å dra å trene, til tross for at dette er noe du virkelig elsker å gjøre. Ta en nærmere titt på kostholdet ditt. Det kan nemlig ha en sammenheng. Det samme gjelder såkaldt brain-fog. At du rett og slett ikke tenker klart. Når kroppen ikke får tilstrekkelig av det den trenger, så skrur den ned alle funksjonene slik at ting går tregere. Den sparer med andre ord på energi. Kanskje da på tide å øke matinntaket litt? Hvertfall noen dager i uka?

3) Du er sur, grinete og kort lunte

Akk. Har ikke vi alle kjent på denne?  Spesielt sånn 4-5 dager på underskudd, så skal det veldig lite til innen begeret renner over. Kan selv huske fra de gangene jeg har vært på strikte dietter; jeg var rimelig ufordragelig. I tillegg grein jeg for ingenting. Ikke noe gøy 

4) Du har konstant treningsverk

I tillegg føles beina nesten som bly, når du går i trapper. Hvis du kjenner deg i gjen i dette punktet, så er det på høy tid at du øker matinntaket ditt. Om du fremdeles ikke er der du vil være, så legg hvertfall inn dager med høyere inntak. Det er VIKTIG med tanke på videre fremgang.

5) Du har mistet menstruasjonen din!

Denne er alvorlig! Om du er såpass på underskudd at menstruasjonen har begynt å utebli, så er det et tegn du skal ta seriøst. Det er nemlig IKKE et tegn på at du gjør ting “riktig” slik jeg innbilte meg en gang i tiden!). Det er et tegn på at kroppen din ikke har det bra, og at den stenger av viktige funksjoner for at du skal overleve. Husk at uka di er viktig, selv om du ikke ønsker barn i nærmeste fremtid. Det er nemlig slik du lager hormonene dine (eggløsningen). Og dette har masse å si både mtp forbrenning og muskelvekst, og så videre. Med andre ord; viktig for en sunn, frisk og veltrent kropp! I tillegg holder de skjellettet ditt sterkt, slik at du kan gå ned fra fortauskanter i en alder av 60, uten å brekke ankelen. Noe å tenke på.

Løsningen er?

Hvis du kjenner deg igjen itegnene over her, gjør følgende:

Ta deg 3-4 dager nå hvor du tillater deg selv å spise mer mat enn du har gjort siste tiden. Da mener jeg skikkelig mat, ikke junkfood. Velg gjerne kilder som poteter/quinoa/søtpoteter, da disse kan hjelpe deg med å få opp både humøret ditt og forbrenningen igjen.

Deretter kan du begynne å legge inn 2-3 dager i uka med et lavere energiinntak, mens du de andre dagene spiser MER. Systemet vårt er litt forsinket kan du si, så hvis du har en dag med mindre mat (Ja, for underskudd må til for fettreduksjon, bare ikke så lavt at alt stopper opp), og neste dag med mer, så har kroppen din det mye bedre. I tillegg tar det lengre tid før disse tegnene som jeg har nevnt, dukker opp.

Test det ut! Og jeg kan love deg at hvis dette tipset gjør at du får en god natts søvn 6-7 dager i uka- Ja, da vil du komme MYE lengre og få enda bedre resultater, enn hvis du tyner deg maks på kalorier og hardtrening. Trust me.

Håper denne var litt til hjelp?:)

Klem, Silje Mariela