Graviditet | De tre første månedene...

graviditet

(Originalt postet 27/9-14)

Hei jenter! Endelig var det lørdag igjen, og jeg håper dere nyter i fulle drag?:) Selv sitter jeg bare å reflekterer litt over de siste månedene, og hadde egentlig bare lyst å sette litt ord på hvordan ting har vært etter at vi fikk den gledelige beskjeden om at livet kom til å bli snudd på hode;) At alt har føltes bra skal jeg ikke påstå. Men nå som plagene har lettet, og virkeligheten har begynt å synke inn, så føles det veldig bra. En lykkefølelse vi aldri tidligere har kjent på...

silje mariela eirik sandvik

 

Det er nesten tabu å si at ikke alt går på skinner under en graviditet, men jeg kan si som så at starten for meg var tøff. Jeg var konstant dårlig i over 12 uker, og den berømte morgenkvalmen startet rundt 0300 på natten, og varte til neste midnatt. Slik var det, uten å overdrive og jeg lyver hvis jeg ikke forteller at jeg stilte meg selv spørsmålet flere ganger om hva er det egentlig jeg driver med...Følte meg utakknemlig, og skjemtes nesten over tankene mine. Men det var slik det var...Jeg var også skuffet fordi at jeg ikke klarte å ta vare på meg selv og det lille livet, ved å spise riktig, trene osv. Men det var ikke rom for det. Hadde egentlig ikke styring på noe i det hele tatt.

 

Følte meg kanskje litt svak...

 

Jeg hadde tidligere sett for meg at når jeg en gang ble gravid, så skulle jeg ta vare på meg selv og kroppen min som aldri før. Denne planen falt fort i grus. Siden det var vanskelig å holde på maten jeg spiste, så krevde det at jeg kun spiste de matvarene som kroppen ville ha. Sånn som sjokolade og jordbærmilkshakes, hockeypulver, og loff med smør og ost. Jepp, det + peppes pizza ble mitt levebrød denne perioden. Etterfulgt av null trening. Ikke akkurat det jeg hadde sett for meg.

 

Når det verste av kvalme gav seg begynte jeg sånn smått å innta Elixia igjen. Men jeg ble mildt sagt sjokkert over tallene og forfallet som hadde skjedd med styrke og kropp. Les gjerne innlegget om min første økt her. I tillegg kjente jeg ikke igjen kroppen min. Før dere nå freaker ut av tanken på treningsfri, så skal jeg fortelle at fysiologiske endringer som følger av en graviditet gjør sitt det også på kroppen. Skal derfor ikke kun skylde på treningsfri og junkfood.;) Men det har vært rart å se at musklene har svunnet hen, og kjenne at man ikke klarer like mye som tidligere

gravid trening andre trimester

//Treningstights fra Better Bodies finner du her. Deilig at den ikke presser på mage//Sportstopp fra Better Bodies dinner du her//

Dette har ført til at jeg syns det har vært vanskelig å starte på igjen. Jeg har ikke vært helt motivert til å trene siden jeg vet hvor mye jeg er satt tilbake. Men så må jeg stille meg selv spørsmålet "Hva er alternativet?". Derfor er jeg sånn smått tilbake til treningen. Og i hverdagen tar jeg bedre valg enn jeg har gjort tidligere, men at motivasjonen er helt der skal jeg ikke lyve på meg. Men nå tar jeg en dag av gangen, også ser vi hvor det bærer. Det er i hvertfall godt å kjenne at kroppen fungerer bedre, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg ikke har noen bekkenplager (foreløpig), så egentlig så er jeg veldig heldig.

silje mariela styrkecoach graviditet

 

Det jeg VET jeg er klar for nå er å vise andre gravide jenter der ute at vi ka ha en kick-ass sporty graviditet, uavhengig av hvor tøffe de 3 første månedene har vært. Det er nemlig viktig å ikke la det man har gjort, være det som definerer en. Det skal også sies at jo raskere en kommer inn i gode rutiner igjen og gode valg, jo enklere er det etter fødselen også. Desverre er det mange som gir fullstendig F i seg selv under graviditet, og ja joda, en blir jo ikke akkurat mer trent eller slankere disse månedene, men om en ikke tar seg på tak etterhvert, så vil det bli vanskeligere senere.

Ellers har trening og gode matvalg mange fordeler for både deg, fødselsforløp og lykkeliten. Ser om jeg kommer tilbake til dette. ;) Nå skal jeg p gymmet å trene markløft, frontbøy, skulderpress og chins! For JA, du kan trene slik du er vant til så lenge du ikke føler ubehag. Styr unna de tyngste maksløftene så er du redda;)

 

GOD LØRDAG!! :) Klem, din styrkecoach Silje Mariela

 

 

Innlegget inneholder sponsorlenker/reklame