TRENING | Hvilket grep i markløft?

Sep 04, 2019

Usikker på hvilket grep du bør benytte deg av i markløft? Vi gjør det enkelt! Du har to ulike grep du kan benytte. Overhåndsgrep og mixed grip.

Personlig foretrekker jeg overhåndsgrep av den enkle grunn at det styrker grepet. En god grepsstyrke er viktig og svært overførbart til andre øvelser. Deriblant pullups og chins. Ja, for du ønsker å bli sterk i pullups ikke sant? ;) Jeg anbefaler derfor å bruke dette grepet så langt det lar seg gjøre.

Mixed grip- Når kan det benyttes da?

Når grepsstyrken blir en begrenset faktor for om du får til å løfte vekten opp i fra gulvet kan du velge å gå over til denne varianten. Personlig bruker jeg dette når jeg skal løfte få repetisjoner med tunge vekter. Perfekt når jeg vet at styrken i beina holder, men ikke grepet. Om du merker at teknikk svikter litt i et tungt løft ved bruk av overhåndsgrep, så kan du teste dette og se om ikke det hjelper.

Vi har alle ulike preferanser og forskjellige ting vi foretrekker. Dette er hva jeg personlig foretrekker og hvorfor. Så da oppfordrer jeg deg til å teste begge to og se hva du liker best.

:)