Styrketrening | 5 øvelser for veltrente armer

teknikk trening og kosthold
 

Over er dagene hvor du kvier deg for å gå i singlets og t-skjorter. Hvertfall etter at du har testet disse øvelsene, og gjort de noen ganger 

 

…Jada, jeg vet at det fremdeles er en stund til vi kan kaste klærne. Selv sitter jeg her med varmepumpa på fullt og med pledd. Men det er rart med det. Vårsola (og varmen!) kommer før du aner det. Så hvorfor ikke bruke 7-8 minutter et par ganger i uken, på å styrke og stramme opp armene. Sånn mens du venter? 

 

For tro meg, det vil føles ekstra digg å vrenge av longsleevsene og ullgenseren, når du vet at du har trent armene litt på forhånd. 

 

Og jupp, jeg kunne selvsagt vært politisk korrekt å si at “vi er fine som vi er, og dette trenger du ike tenke på”. Og nei, du trenger faktisk ikke det.

 

Men i følge jentene jeg trener nå, så var det et ønske å lære noen gode, kanoneffektive øvelser for å stramme opp armene. Da spesielt baksiden. Eller, det så kalte “grevinnehenget”. Som jeg forøvrig ikke liker navnet på. For vi jenter er NØDT til å finne penere ord å beskrive oss selv med.  Men det får bli en annen diskusjon.

 

Uansett. Siden jeg ELSKER å trene armer, så ble dette en no-brainer av en oppgave. Og gleder meg til å dele med deg. Under videoen finner du forslag til hvordan program med disse øvelsene kan se ut: : 

 

 

Armøkt: 

A) Pushups med smalt grep 3 sett x 4-6 repetisjoner (er du svak i pushups, så kan du kjøre kun den delen av øvelsen hvor du senker deg ned)

B1) Floorpress med frivekter 2-3 sett x 8-12 repetisjoner

B2) Rullende trircepsextensions 2 sett x 10-15 repetisjoner

C1) Tricepspress- over hodet 2 sett x 10-20 repetisjoner

C2) Tricepspress i kabel 2 sett x 10-20 repetisjoner

Når det står bokstav med tall, vil det si at du kjører øvelsene i superlett. Altså, annenhver gang. 

 

Denne økten kan gjerne suppleres til annen trening du gjør. Den går nemlig ganske fort  

2-3 ganger i uken, så er du på god vei mot armer du vil bli stolt av å vise frem! Lykke til

KLEM, Silje Mariela