Vektnedgang | Trene på tom mage?

trening og kosthold
 

Et spørsmål mange av oss har stilt er om det å trene på tom mage gi bedre resultater enn om du trener etter du har spist?

I dagens video får du svar på dette med morgentrening. Kanskje er det på tide å endre rutinene? ;)

Det er populært å tro at det er smart å trene på tom mage om ønsket er en lavere fett%. Men the short and sweet answer til dette er følgende: Det har ikke ha allverden å si med tanke på endring av kroppskomposisjon. Det ble gjort en studie på to grupper hvor den ene gruppa ble satt til å trene på tom mage, for deretter å innta et måltid. Mens den andre gruppa fikk spise samme måltid FØR de trente. Kalorimessig lå begge gruppene på det samme.

Etter fire uker viste det seg at begge gruppene hadde redusert fettprosenten, men det var ingen nevneverdig forskjell på morgencardiogruppen og den andre.

Hva er utgangspunktet ditt?

Det som gjenstår å finne ut av er om at det KAN ha noe for seg, for de individene som allerede har en ganske lav fett% (typ konkurranseutøvere), men for oss vanlige dødelige, så kommer vi like langt uavhengig av når vi legger inn denne ekstra aktiviteten. Gjør det som passer deg og din timeplan best. Men få gjerne i deg litt proteiner innen du går i gang. Det skader hvertfall ikke. Og er du mye urolig og stressa; spis først.

Konklusjonen er dermed: Gjør det du foretrekker og som passer deg best! Det vil uten unntak være det du vinner på i lengden uansett.(Schoenfeld, Aragon, et al., 2014)