NETTSIDEN OPPGRADERES! 🔥 SE FREM TIL ET DEILIG KAOS FREMOVER 💋

MITT PERSONLIGE HJØRNE

Her får du innblikk i hverdagen som grunder med ADHD- og min vei til å skape livet jeg drømmer om, et steg av gangen. Kan jeg, så kan du! 

Gå for drømmen? Den ENE faktoren avgjør om du lykkes personlig

Jeg har lenge vært min største kritiker og fiende.

Jeg har holdt meg selv tilbake. Ikke følt meg bra nok.

Ofte stilt spørsmål med valgene mine.

Jeg har med andre ord ikke vært min beste støttespiller. 

I tillegg har jeg lurt på hvorfor jeg ikke har kommet dit i livet som jeg drømmer om å komme.

Helt til svaret plutselig slo meg: Jeg er en dårlig støttespiller. For meg selv.

 

For hvordan skal du lykkes om du ikke spiller på lag med deg selv? 

Hvordan skal du oppnå drømmene og målene dine

når du konstant fokuserer på det du ikke er bra på?

Hvordan skal du ha mot til å nå målene dine når du konstant

finner grunner til hvorfor du ikke fortjener det du vil ha

og forteller deg selv at du aldri kommer til å få til uansett?

Hvordan skal du kunne lykkes når du fokuserer mer på det som burde vært annerledes,

enn det som stemmer?

 

Skal du komme noen vei her i livet, så trenger du å ha deg selv med på laget!

 

Du må heie på deg selv!

Du må være din egen beste støttespiller!

Du trenger Deg! 

 

Så fra i dag; gi en ekstra tanke til styrkene dine- og finn èn ting du er stolt av ved deg selv! Er du ekstra modig, legg det igjen i kommentarfeltet eller send meg på DM.

 

 

Gi slipp på illusjonen- og bli den du skal være! personlig

Jeg trodde det var jeg som ikke var cut out for this; at jeg manglet noe; at jeg ikke er god nok… at det var noe spesielt de som har suksess (hva enn det er) har fått i morsmelka som jeg ikke fikk. Jeg har vært i ferd med å gi opp på drømmene mine flere ganger. Men noe i meg har bedt meg fortsette å gå. Til tross for at retningen ikke var tydelig. Til tross for at noe skurret. 

Jeg startet for meg selv fordi jeg ønsker friheten til å skape min egen arbeidsplass og lage mine egne regler. Men tok meg selv i å plutselig kun søke bekreftelse utad om jeg var på riktig vei- og følge selvutnevnte eksperters regler for hvordan oppnå suksess her i livet. 

Den dagen du ikke tør stole på din egen stemme; da er du allerede på vei i feil retning. For det er KUN du som sitter med svaret for hvordan DU skal leve ditt beste liv og ha det bra. Om det for deg er litt mot strømmen; so be it! Du trenger ingen andre tillatelse enn din egen.

Fellen er at vi tror andre er bedre på vårt eget liv enn hva vi selv er. Det er en BS illusjon. Men vi lar oss lure fordi vi ser at andre har noe vi selv kanskje ønsker oss. Selv har jeg fulgt «ekspertenes» måte i lang tid- nå velger jeg å gjøre ting på MIN måte.

Noen vil kalle det galskap. Noen vil kalle det idioti. Jeg kaller det frihet- og magien av å være en multi-lidenskapelig kvinne med ADHD!;)

Uten helse er du ingen... tankesett

 

Man kan få så masse tips her og der til hvordan få et bedre liv, hvordan bli flinkere, bedre, sterkere og tjene mer penger. 

Men ingenting har noe å si med mindre du tar vare på deg selv- og behandler kroppen som den fantastiske legemet den er. 

Det virker på meg som at frisk, sunn og god mat, trening/aktivitet og bevegelse bare er Nice-to-haves og noe vi kun gir oss selv om vi har et konkret mål eller kommer til et sted av vi misliker oss selv eller ikke passer inn i klærne våre mer. 

Men det er ikke en nice-to-have; det er (for de aller aller aller fleste av oss!) et must for å kunne oppnå vårt potensialet, for å skape den hverdagen vi drømmer om, for å være en god versjon av oss selv, og for å se oss selv med mer positive øyne. 

Men også for gode relasjoner (og et godt se*liv for den saks skyld). 

Alt henger sammen! 

Og mer du tar vare på deg selv, mer respekterer du deg selv, lettere er det å sette grenser, og mer kontroll på livet vil du også kunne føle at du har. 

Uten helsen vår er vi ingenting. Og vanskeligere er det også å skape det livet du vil ha. 

Så istedet for å tenke bra mat og trening som en vei til et spesifikt mål; hva med å se det som en reise mot å bli det mennesket du ønsker å være. Både mentalt, fysisk og spirituelt. For det har så utrolig mye å si for hvordan vi ser oss selv. 

Det er hvertfall min opplevelse av det hele…

 

Bare noen tanker på en tirsdagsmorgen- og en deilig morgentur med hunden vi har til låns. 

Seksuell Selvtillit | Redd for å gjøre feil? seksualitet

Seksuell selvtillit er utvilsomt noe de fleste av oss ønsker at vi hadde. Dessverre er mange av oss redd for å gjøre feil, skuffe partneren vår og frykten for å bli avvist ulmer under overflaten. En viktig påminner er at alle er forskjellige og har ulike preferanser. Det èn elsker, hater noen andre. Så cut yourself some slack som vi sier på godt norsk, og vær åpen for at det alltids er noe å lære om en partner. Det å være teknisk god fra første ligg er utopi på sitt beste. 

 

Dagens spørsmål:

"Jeg er redd for å gjøre feil. Jeg liker egentlig sex, men det som er ekkelt å ikke vite om at jeg gjør det “riktig”. Bare tanken på å bli avvist føles så skamfullt og jeg har ikke lyst å sette meg i en posisjon hvor jeg kan risikere å få bekreftet at jeg ikke er bra eller god nok…” - Anonym

Kjenner du deg igjen? 

Seksuell selvtillit handler ikke bare om selvsikkerhet og gjøre alt riktig. Men om å være åpen om det du er usikker på. Vi tror ofte vi må kunne alt, være teknisk god og automatisk vite hva et annet menneske liker og ikke. Men det er som å forvente at alle skal like sushi. Eller sjokolade. Eller østers…Vi er forskjellige. 

Det som gjør deg god handler ikke om triks. Men om å sette ord på ting og hvordan du tar i mot tilbakemeldinger. Om din interesse i personen du er med. Om din tilstedeværelse og hvor komfortabel du er på å uttrykke deg. Din nysgjerrighet.

Sex er sårbart. Man er blottlagt og naken, på flere måter. Det er ikke noe å gjemme seg bak. Alt er rått og eksponert. Nettopp derfor er ditt beste trekk ærlighet og nysgjerrighet. Vis at du liker den du er med. Prøv deg frem og spør “Hvordan liker du dette…” og “Hva med dette…?” “Hva annet ønsker du at jeg gjør…” “Var det slik du tenkte…?” og vær åpen for hva som blir sagt.

"Men skal jeg være så masete?"

Dette handler ikke om mas, men om interesse. Og for de som vil ha en nyanse; en soft form for dirty-talk…;) When you change the way you look at things- the things you look at change. Så prøv dette neste gang! Digger at du er her Vil du stille meg spørsmål anonymt? Trykk her. 

Snakkes snart!

SiljeM

 

 

 

 
Forhold vs. singelliv personlig

Ville snakke litt om mentale blindsoner … (dette er en blogg skrevet for en god tid tilbake, men valgte å publisere den fordi jeg vet mange kan kjenne seg igjen i den)

Kanskje et nytt begrep for deg? Men det handler rett og slett om at vi som mennesker ofte har måter å handle på, reagere på, og være på som etter alt å dømme ikke er for vårt eget beste. 

MEN vi ser det ikke…Fordi (som min nydelige venninne Camilla sier) : det er vanskelig å lese etiketten, fra innsiden av flaska

Jeg har møtt meg selv så til de grader den siste mnd. Og har vært nødt til å se på en del av mine triggere og reaksjoner. Spesielt når man kommer i forhold, så blir man liksom tvunget til å se deler av seg selv man kanskje ikke var klar over at man hadde. Eller har fortrengt.

Jeg har innsett at det å være singel, er enkelt; du slipper å se din egen «shit», du blir ikke trigget på samme måte av ting, ord, handlinger, og du kan styre unna alle skjærene i havet sol tvinger frem ubehagelige tanker og følelser ved deg selv.

Når du plutselig har en partner som speiler deg, så er det ikke like enkelt. Og ja, mange opplever å se sider av seg selv som man ikke en gang visste at var der. Kanskje til og med sider du dømmer hos andre, men også har selv…

Som singel er jeg selvsikker, fryktløs, ignorant (ser jeg i dag), og tøff. Jeg ser ting klarere, mer objektivt, og kan reflektere. Jeg tar ikke ting så personlig, og kan skille sak og mann.

I et forhold derimot; omg. 

Jeg trigges raskere, tar ting mer personlig, er redd for å ikke være bra nok og kan lage drama ut av en stein. You would be surprised  Hva som ligger bak er vanskelig å si. Men man har plutselig et menneske som man er redd for å miste. Som singel det ikke so much at stake. Så det er ikke til å komme unna at det å være i et forhold, gjør noe med oss…

Fra egoet mitt sitt perspektiv, så foretrekker jeg å være singel. Fordi jeg slipper å se meg selv. I can Dodge bullets like a pro! Og være på toppen av verden.

Fra sjelen og hjertets perspektiv, så er jeg nok en forholdsjente. Men det krever sin kvinne. Det er det ingen tvil om. Man blir speilet. Man blir trigget på gamle, emosjonelle bagasje man kanskje har og man "tvinges" i større grad å være ærlig med seg selv. På godt og vondt. 

Det setter i gang både healing, utvikling og vekst. Det er ikke alltid gøy. Det kan være tøft til tider. Men med det rette mennesket ved din side, så er det kanskje verdt det? 

Jeg hadde vært gal om jeg slapp mannen min nå…men skal...

Karriereskifte: Fra PT til Sexolog? 🥰👇🏻

 

Yes, Da hopper jeg!! Da var tiden kommet for å ta en liten omvei i livet og utforske utråkkede stier!

I løpet av mine 15 år som personlig trener har jeg hatt gleden av å jobbe med utallige fantastiske kvinner og være en del av deres reise mot en sunnere og sterkere versjon av seg selv. Men tiden er inne, og jeg klar for en ny hovedretning, som jeg gleder meg til å dele med deg!

For tre år siden bestemte jeg meg for å gå for drømmen, og ta en bachelorgrad i anvendt psykologi med fordypning i det psykologiske aspektet rundt kropp og kroppsbilde, sex og kvinners seksualitet. Og studerer nå sexologi.

Dette er temaer som alltid fascinert meg, og som jeg gleder meg til å utforske og snakke mer om

Jeg vet at dette er et noe uvanlig (men likevel viktig!) retningsskifte, og jeg er så spent på hvordan veien videre utfolder seg

Så herved inviterer jeg deg med meg på en litt annerledes reise på denne kanalen, hvor vi sammen utfordrer konvensjonell tankegang, skam, stigma og skaper en positiv endring!

Hva om vi undersøker de mentale og følelsesmessige aspektene av kroppsbilde og kvinners seksualitet på en morsom, leken og ærlig måte?

Gleder meg til å bli kjent med deg på en litt ny måte, og se hva vi kan skape sammen i tiden fremover!

 

Takk for at du følger!

 

Klem SiljeM

HVERDAG | Alenetid, digg frokost og noen tanker :) personlig

Ahh, det å starte dagen i eget selskap er magisk. Spesielt når du er vant til at det er noe som skjer nesten fra øyeblikket du slår opp øynene. 

Dagen min startet forøvrig kl 0500 i dag. Men det er kanskje ikke så rart når du bare skal legge ungen, men selv ender opp med å sovne. Så yes, der har du oppskriften for å være uthvilt gryyytidlig.

Ellers. Det er så rart å være her inne igjen og bare tillate meg å rabble litt om alt og ingenting. For et par-tre årsiden ble jeg fortalt at det er det dummeste jeg gjør og at det som er viktig er faget-faget-faget. Men det jeg har lært siden den gang er at vi har ikke råd til å la andre diktere hvordan vi skal gjøre ting vi gjør. Legger man all sin kraft/energi/kall det hva du vil i andre sine hender, så ender man strengt tatt opp bare med å tvile på hver minste ting man tror og tenker på. Så vær forsiktig.

Om ikke annet, så var det i det minste en bra (og dyr) lærdom. ;)

Alle mennesker har ulike måter å se verden på. Det er ikke dermed sagt at DU må gjøre ting på eksakt samme måte som "alle" andre gjør det. Du er DEG- og det skal du fortsette å være. Du trenger ingen andres tillatelse. Men om du føler du trenger det, så får du den her. ;)

Nå skal jeg nyte kaffen min før gutten står opp. Hører allerede at han har begynt å romstere på rommet sitt, så da er det snakk om minutter her. Har ellers valgt å bestille juice og salater fra Frescho for noen dager fremover. Noen ganger det godt å slippe å lage ting selv. Skal sies at selv om jeg kjøper juice derfra, så er det ikke for å kjøre juice-"kurene", men for å gi kroppen god og deilig næring. Dessuten koster det omtrent like mye å lage juice selv (ref en veninne), så da gjør jeg det på denne måten innimellom i stedet. Just because I like it ;) Og salatene er fantastiske! Morgenstund <3 

 Og DER kom Aron inn på stua her- god lørdag fine deg! 

X SiljeM