Seksuell Selvtillit | Redd for å gjøre feil?

q&a seksualitet seksuell selvtillit sex
Seksuell Selvtillit Silje Mariela Blogg q&a

Seksuell selvtillit er utvilsomt noe de fleste av oss ønsker at vi hadde. Dessverre er mange av oss redd for å gjøre feil, skuffe partneren vår og frykten for å bli avvist ulmer under overflaten. En viktig påminner er at alle er forskjellige og har ulike preferanser. Det èn elsker, hater noen andre. Så cut yourself some slack som vi sier på godt norsk, og vær åpen for at det alltids er noe å lære om en partner. Det å være teknisk god fra første ligg er utopi på sitt beste. 

 

Dagens spørsmål:

"Jeg er redd for å gjøre feil. Jeg liker egentlig sex, men det som er ekkelt å ikke vite om at jeg gjør det “riktig”. Bare tanken på å bli avvist føles så skamfullt og jeg har ikke lyst å sette meg i en posisjon hvor jeg kan risikere å få bekreftet at jeg ikke er bra eller god nok…” - Anonym

Kjenner du deg igjen? 

Seksuell selvtillit handler ikke bare om selvsikkerhet og gjøre alt riktig. Men om å være åpen om det du er usikker på. Vi tror ofte vi må kunne alt, være teknisk god og automatisk vite hva et annet menneske liker og ikke. Men det er som å forvente at alle skal like sushi. Eller sjokolade. Eller østers…Vi er forskjellige. 

Det som gjør deg god handler ikke om triks. Men om å sette ord på ting og hvordan du tar i mot tilbakemeldinger. Om din interesse i personen du er med. Om din tilstedeværelse og hvor komfortabel du er på å uttrykke deg. Din nysgjerrighet.

Sex er sårbart. Man er blottlagt og naken, på flere måter. Det er ikke noe å gjemme seg bak. Alt er rått og eksponert. Nettopp derfor er ditt beste trekk ærlighet og nysgjerrighet. Vis at du liker den du er med. Prøv deg frem og spør “Hvordan liker du dette…” og “Hva med dette…?” “Hva annet ønsker du at jeg gjør…” “Var det slik du tenkte…?” og vær åpen for hva som blir sagt.

"Men skal jeg være så masete?"

Dette handler ikke om mas, men om interesse. Og for de som vil ha en nyanse; en soft form for dirty-talk…;) When you change the way you look at things- the things you look at change. Så prøv dette neste gang! Digger at du er her💕 Vil du stille meg spørsmål anonymt? Trykk her. 

Snakkes snart!

SiljeM