Graviditet | Større mage, nye øvelser

graviditet

Originalt postet 26/10-14

Herregud...Tiden har gått fort. Nå er det kun fire uker til jeg er i tredje trimester. Forsøker å ikke tenke for mye på det, slik at jeg ikke freaker ut over hvor kjapt det går, men det er visst det som er fakta:P Men uansett, i dag ble det en god beinøkt på Elixia. Og til tross for at magen stadig blir større, så lar det seg fremdeles gjøre med mine favorittøvelser.

silje mariela gravid treningJeg trener fremdeles med de øvelsene jeg alltid har gjort, uten de største problemene. Så nei jeg er ikke gått over til kun bekken og ryggøvelser, slik som alt for mange kilder og programmer på nett legger opp til. Jeg velger å stole litt mer på egen kunnskap, fornuft og studier som er gjort på graviditetstrening. Som nevnt tidligere så ER det forskjell på jenter som har trent en del fra før kontra jenter som ikke har vært i mye aktivitet før svangerskapet.

 

Jeg har likevel blitt nødt til å gjøre noen små endringer med tanke på beinplassering og stangplassering i øvelser som markløft og bøy. I frontbøy må jeg nå stå litt bredere med beina, samt at fokuset på å vri hoftene og knærne utover er enda mer kritisk enn det har vært tidligere. Jeg ser derfor nok en gang hvor utrolig viktig det er å kunne riktig teknikk. Om teknikken ikke sitter skikkelig, så vil en oppleve problemer med bøy-variantene. Det blir nemlig vanskelig å kompensere for manglende mobilitet, med en liten mage i veien, som også gjør en litt fremtung.

Frontbøy vil for min del snart byttes ut. Og benkpress er byttet ut for lenge siden. Tenkte derfor jeg skulle dele min lille bytte-liste med dere:

 

Markløft ---> Mid-sumo markløft

Frontbøy ---> Zercher squat

Sideplanke ---> Farmers walk

Benkpress ---> Skråbenk med frivekter

Stående militærpress med stang ---> Militærpress i sumostilling, hvor stang skal føres langs rack.

bilde-22

Chins ---> Nedtrekk

Foroverbøyd roing ---> Sittende roing, bredt grep

Dips ---> Triceps press i kabel

Dette er i hvertfall min bytteliste inntil videre. Håper flere av dere kan dra nytte av den? Og er du ikke gravid, så kan du likevel bytte ut litt øvelser for å sprite opp treningen litt;)

 

Stor klem fra Silje Mariela

 

NB: Hvis du ikke er gravid, og kunne tenkt deg et fiks ferdig 12-ukers trenings og kostholdsopplegg, så kan du lese mer om mitt absolutt favorittprogram her. (Har en del gravide jenter som følger programmet også, men personlig er det litt for heftig for meg slik min form er nå. Gleder meg til å kjøre i gang igjen da:)